Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja web prodavnice (e-prodavnice) definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i dobrom praksom poslovanja naše firme.
Web prodavnica “Optika PerfectVision” je web sajt namenjen prodaji proizvoda koje naša kompanija ima u ponudi. Korisnik ili kupac je osoba koja koristi usluge naše  web-prodavnice u nameri da određene proizvode kupi, ili da se o njima informiše odnosno ako želi da ih direktno kupi u našem maloprodajnom objektu.

Svaki korisnik usluga web-prodavnice prilikom korišćenja prihvata uslove kupovine sajta i saglašava se da će se komunikacija i kupoprodajni odnos odvijati shodno Zakonu o zaštiti potrošača.

Takođe, pre slanja porudžbine, kupac  prihvata uslove pod kojima se realizuje kupovina na daljinu i prihvata saglasnost sa članovima zakona koji se odnose na povraćaj robe kupljene na daljinu a koji se odnose na njegove obaveze kao kupca.

U slučaju bilo kakvih izmena, prodavac je dužan da obavesti  kupca prilikom telefonske potvrde porudžbine. Sve eventualne izmene, osim onih po pitanju isporuke, ne odnose se na  potvrđene porudžbine.

Maloletna lica mogu koristiti web-prodavnicu “Optika PerfectVision”  samo uz nadzor roditelja ili staratelja.

“Optika PerfectVision”  zadržava pravo da odbije pružanja usluga ili otkaže porudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi  kupovine. Vaše podatke koje ste naveli prilikom kupovine u web-prodavnici “Optika PerfectVision”  ćemo koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i nećemo ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

 

Lažno predstavljanje i kupovina sa  tuđom email adresom nije dozvoljena.  Protiv takvih aktivnosti “Optika PerfectVision”  može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

 

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo “Optika PerfectVision”, optikaperfectvision.rs ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti “Optika PerfectVision” optikaperfectvision.rs. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na optikaperfectvision.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine.

Radno vreme

Web-prodavnica “Optika PerfectVision”   je otvorena non-stop  od  00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih  problema  ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.

Cene u web-prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima,  sa  ukalkulisanim PDV-om.  Cene  na  sajtu važe samo za artikle koji se prodaju u web prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u našem maloprodajnom objektu.

“Optika PerfectVision” zadržava pravo promene cena bez prethodne najave, bilo da se radi o povećanju ili smanjenju cena. Ovo ne važi  za artikle na akcijama i za sniženja, koji se posebno najavljuju.

Iako se trudimo da cene na  sajtu budu maksimalno  ažurne, može se desiti da se potkrade greška. Osobe iz naše kompanije zadužene za Internet prodaju obavezno kontaktiraju kupca telefonom posle svake Internet porudžbine, upravo da bi se izbegle neprijatne situacije.

 

 Isporuka robe

“Optika Perfect Vision” robu isporučuje komercijalnim kurirskim servisima (post express,Bex,Aks I sl).

Cena isporuke iznosi  400,00  dinara bez obzira na zapreminu i težinu pošiljke.

Proverite sastav paketa pre preuzimanja robe od  kurirske službe!

U nekim slučajevima je moguće oštećenje paketa u transportu, nedostatak artikla ili isporuka neodgovarajućeg proizvoda. U tim  situacijama, nećemo biti u mogućnosti da odreagujemo posle potpisivanja i preuzimanja paketa.

Prilikom  povrata robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju. U suprotnom  nećemo primiti  paket.


Servis, garancija, reklamacije

Svi artikli  koje prodajemo imaju obezbeđen servis u našem maloprodajnom objektu.

Reklamacije se podnose lično u našoj prodavnici, preko telefona  ili slanjem elektronske pošte na našu adresu. Naša prodavnica ima lica zadužena za obradu reklamacija koja  će Vam rado pružiti pomoć u takvim situacijama.

 

Bitna napomena: kupac ne može da ostvari svoja prava u slučaju da je fizički oštetio proizvod, ako je neispravan proizvod servisiralo nestručno  lice  ili lice koje nije serviser optičar, ako je oštećenje nastalo dejstvom tzv.  više  sile (udar groma, poplava, požar itd).

 

Na sve žalbe i reklamacije kupac će dobiti odgovor u najkraćem mogućem roku a dobra praksa naše kompanije je da se svi problemi rešavaju dogovorom na obostrano zadovoljstvo. Ako se, međutim, dogovor ne postigne, Zakonom o zaštiti potrošača predviđene su mogućnosti vansudskog rešavanja sporova.

 

Prilikom isporuke  dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i ukoliko postoje mehanička /fizička oštećenja, prodavac je u obavezi da zameni proizvod novim i dostavi ga kupcu.

 

Pravo na privatnost i bezbednost

U skladu  sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, podaci koje kupci ostavljaju na sajtu koriste se isključivo za komunikaciju u slučajevima kupovine robe, reklamacija i informacija za kupce. “Optika PerfectVision” lične podatke kupaca ne koristi za druge namene niti će to raditi.

 

Pravo na otkazivanje kupovine (odustanak od ugovora)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupovina preko naše e-prodavnice smatra se prodajom na daljinu.

U slučaju prodaje na daljinu, Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora (kupovine) u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod (Član 29.). Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine. Ovo se odnosi npr. na dioptrijske okvire ili sunčane naočare, ali se NE odnosi na proizvode koji su proizvedeni prema posebnim zahtevima potrošača, odnosno koji su jasno personalizovani npr. na dioptrijska stakla i kontaktna sočiva.

 

Odustanak od kupovine se može desiti zato što kupljeni proizvod ne odgovara karakteristikama i opisu na sajtu, ako je neispravan, ako nije ispunio očekivanja kupca u pogledu funkcionalnosti ili iz bilo kog drugog razloga bitnog za kupca a sam kupac ne mora da obrazloži razlog vraćanja.

 

Po prijemu  proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost  ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj.  kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost  ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje novčanih sredstava i proizvod će mu biti vraćen o njegovom trošku.

 

Plaćanje

Web-prodavnica “Optika PerfectVision” podržava sledeće načine plaćanja: plaćanje pouzećem
Plaćanje  pouzećem podrazumeva plaćanje porudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.
Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

 

Saglasnost i promene podataka na sajtu

“Optika PerfectVision” zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci  nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove kupovine, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.