Sunčane naočare: UV zaštita i polarizacija

Sunčane naočare: UV zaštita i polarizacija

Lepo i toplo vreme nas vuče napolje ali važno je zapamtiti da izlaganje očiju UV zračenju može imati ozbiljne posljedice po vaš vid. Kako biste zaštitili svoje oči, ne samo od UV zračenja, već i od odsjaja i zasljepljivanja, trebate odabrati kvalitetne sunčane naočare s UV zaštitom i polarizacijom.

Šta je UV zaštita?

UV zračenje, odnosno ultraljubičasto zračenje, je nevidljivo zračenje koje dolazi iz sunčevih zraka i može izazvati ozbiljna oštećenja vaših očiju. Postoje tri vrste UV zračenja: UVA, UVB i UVC.

Dugotrajno izlaganje UV zračenju može dovesti do oštećenja rožnjače, sočiva i mrežnjače, što može dovesti do katarakte, makularne degeneracije i pterigijuma (rast vezivnog tkiva na oku).

Kako biste zaštitili svoje oči od ovih štetnih zračenja potrebno je nositi sunčane naočare koje pružaju adekvatnu UV zaštitu. Optika Perfect Vision nudi širok izbor kvalitetnih sunčanih naočara s potpunom UV zaštitom kako biste osigurali siguran i bezbrižan boravak na suncu.

Šta je polarizacija?

Polarizovane sunčane naočare su još jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom odabira naočara. Polarizacija je tehnologija koja filtrira horizontalne svetlosne zrake koji stvaraju odsjaj s ravnih površina poput vode, snega, asfalta i stakla. Ovaj odsjaj može biti izuzetno iritantan i smanjiti vašu sposobnost jasnog vida.

Kada nosite polarizovane naočare, one smanjuju odsjaj i zasljepljivanje, pružajući vam oštriju i jasniju sliku okoline. To je posebno važno za vožnju, sportove na otvorenom i sve aktivnosti u kojima jasan vid može biti presudan za sigurnost.

Ne čekajte, zaštitite svoje oči i uživajte u lepotama leta na najbolji mogući način!

Čekamo vas na adresi Senćanski put 3 (Kuća Zdravlja), kontakt telefon 066 65 65 026.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *